Svalövs kommun

Ny stödlinje för seniorer och anhöriga i coronatider

Är du senior och sitter i ofrivillig karantän? Eller är du anhörig till någon som du inte får eller kan hälsa på? Känner du dig ensam? Längtar du efter att få höra en vänlig röst? Behöver du hjälp med att skingra tankarna?

Skriv alternativtext här...

Myndigheterna uppmanar oss alla, men särskilt de som är över 70 år, att stanna hemma och hålla avstånd till andra människor för att undvika att bli smittade av virussjukdomen Covid-19. Att inte veta när man åter får träffa sina nära och kära, eller för den delen när man kan gå och handla i mataffären som vanligt igen, kan vara mycket påfrestande. Det är inte alls konstigt om man i det rådande läget känner sig både ensam, nedstämd och orolig för framtiden. Att ringa och prata med en utomstående medmänniska kan minska oron och känslan av ensamhet. Därför har Svalövs kommun öppnat en särskild stödlinje för dig som är senior eller anhörig till någon som är äldre eller som är långvarigt sjuk. Du behöver inte vilja något särskilt för att ringa och växla några ord.

Att ringa kommunens stödlinje är kostnadsfritt och vi som svarar arbetar normalt inom anhörigstödet. Vi har tystnadsplikt och du kan välja att vara anonym. Telefonen är bemannad helgfria vardagar under kontorstid. Det går också bra att skicka ett mail till anhorig@svalov.se så ringer vi upp dig.

Ring stödlinjen på 0418-47 54 65 så pratar vi bort en stund eller två!

Publicerad: 2020-05-13

Sidansvarig: Daniel Henriksson